Kadrovska komisija vlade o predlogu za prvega moža Darsa

Kadrovska komisija vlade naj bi predvidoma danes obravnavala predlog nadzornega sveta Družbe za avtoceste v RS (Dars) o novem predsedniku uprave. V predlogu nadzornikov naj bi bila zapisana štiri imena.

Objavljeno
13. oktober 2009 10.37
Ti.K./STA
Ti.K./STA
Ljubljana - Kadrovska komisija vlade naj bi predvidoma danes obravnavala predlog nadzornega sveta Družbe za avtoceste v RS (Dars) o novem predsedniku uprave. V predlogu nadzornikov naj bi bila zapisana štiri imena. Komisija naj bi dokončno izbrala kandidata, o katerem bo nato odločala še vlada.

V Darsu o predlaganih imenih molčijo, v javnosti pa krožijo informacije, da naj bi nadzorni svet družbe oblikoval predlog s štirimi kandidati. Šlo naj bi za Matejo Duhovnik, ki zdaj začasno vodi družbo, Vinka Možeta, Dušana Mežnarja in Borisa Stefančiča.

 

Nadzorni svet Darsa je predlog za izbor kandidata za predsednika uprave oblikoval 6. oktobra in sklep posredoval vladi. Novi predsednik uprave bo imel petletni mandat.

 

Mesto predsednika uprave Darsa se je izpraznilo potem, ko je vlada 10. septembra razrešila dotedanjega predsednika Tomislava Nemca in ostale člane uprave.

 

Kot je znano, se je nadzorni svet Darsa z upravo družbe, v kateri so bili poleg Nemca še Žan Jan Oplotnik, Boštjan Rigler in Aleš Hojs, 2. septembra dogovoril o sporazumni razrešitvi. Člani uprave so podpisali pogodbe o prenehanju mandata, v delovnem razmerju pa bodo še toliko časa, da lahko normalno predajo posle in izkoristijo letne dopuste. Delavski direktor Alojz Ratajc ostaja v upravi.