Kandidatura jeseniške SMC spet na sodišče

Upravno sodišče bo še vsebinsko odločalo o ugovoru kandidata za župana in člana občinskega sveta občine Jesenice Janka Pirca zoper kandidatno listo za občinski svet in županskega kandidata SMC.

Objavljeno
17. september 2014 21.41
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice

Jesenice – Upravno sodišče bo še vsebinsko odločalo o ugovoru kandidata za župana in člana občinskega sveta občine Jesenice Janka Pirca (LDS) zoper kandidatno listo za občinski svet in županskega kandidata stranke Mira Cerarja, je včeraj po seji občinske volilne komisije (OVK) na Jesenicah dejal tajnik komisije Vitomir Pretnar.

Na OVK so včeraj prejeli sodbo upravnega sodišča, ki je pritožbo Janka Pirca vrnilo v ponovno odločanje na OVK. Tudi v drugem odločanju je OVK odločila, da kandidatura stranke SMC vsebuje vse predpisane dokumente, vključno z zapisnikom seje zbora članov lokalne organizacije SMC na Jesenicah.

Zapisnik zbora članov je verodostojen dokument, je dejal Vitomir Pretnar, čeprav osem članov lokalnega odbora SMC ni prejelo vabila na zbor članov, na katerem so na tajnem glasovanju potrjevali kanidate za volitve.

Pretnar je dejal, da o opozorilih članov SMC o tem, da niso bili vabljeni na zbor članov, niso presojali, saj te pristojnosti nimajo.