Začenja se postopek za odvzem naziva Karmen Erjavec

Po pisanju Večera je FDV že začela postopke proti profesorici, ki je domnevno potvarjala svoja znanstvena dela.

Objavljeno
18. november 2015 16.01
bsa nedelo Erjavec
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Ljubljana − Fakulteta za družbene vede (FDV) je po sklepu Univerze v Ljubljani v primeru Karmen Erjavec začela postopek odvzema naziva redne profesorice. Nekdanja predavateljica in predstojnica katedre za novinarstvo na FDV je domnevno potvarjala znanstvena dela, oceno o tem pa bodo pripravili trije poročevalci, piše današnji Večer.

FDV je začela postopek, kot to določajo določila zakona o visokem šolstvu in statuta univerze. Postopek se je sicer začel po sklepu senata univerze, ki je FDV naložil, da izpelje vse nadaljnje procedure.

»Fakulteta za družbene vede bo pri izvajanju sklepa dosledno upoštevala določbe postopka za izvolitev v naziv, kot je to predvideno s prej navedenimi akti. Fakulteta bo imenovala tri poročevalce in jim določila rok za izdelavo ocen, pri čemer rok ne sme biti daljši od treh mesecev,« so za Večer pojasnili na FDV.

Po prejetju ocen poročevalcev bodo ugotovitve poslali habilitacijski komisiji ljubljanske univerze, ki bo nato odločala o predlogu za odvzem naziva in odločitev posredovala senatu univerze.

Na univerzi so za časnik pojasnili še, da bo postopek končan v najkrajšem možnem času. Erjavčeva ima v postopku vse možnosti sodelovanja, kar nalagajo določila statuta in zakona o splošnem upravnem postopku ter sodna praksa na področju izvolitev v nazive.

Zdaj že nekdanjo predstojnico katedre za novinarstvo in redno profesorico na FDV Karmen Erjavec so v začetku leta osumili potvorbe znanstvenih del. Erjavčeva je januarja priznala, da je storila določene napake, ki jih obžaluje, fakulteto pa zaprosila za sporazumno prekinitev delovnega razmerja.