Kazni za pregledovanje policijskih vozil

Potem ko so krajani Grčaric konec novembra pregledovali policijska vozila, da bi se prepričali, ali v njih ni članov družine Strojan, so policisti izdali 17 plačilnih nalogov.

Objavljeno
16. januar 2007 20.00
Ribnica - Po trenutno znanih podatkih so policisti ob ukrepanju v Grčaricah, kjer so krajani ob koncu novembra pregledovali policijske kombije in se tako prepričali, ali v njih res ni članov družine Strojan, izdali 17 plačilnih nalogov zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru ter zakona o varnosti cestnega prometa. Omenjene prekrške so policisti osebno zaznali, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana. Kot dodajajo, so po do sedaj zbranih podatkih prejemniki plačilnih nalogov podali dva ugovora, ki jih rešujejo v skladu z zakonom o prekrških.

Kot je znano, so se ob koncu novembra v kraju Grčarice v občini Ribnica na barikadah zbrali krajani in čakali na prihod konvoja policijskih vozil iz Ljubljane. Policisti naj bi sicer takrat bili na poti v Gotenico zaradi usposabljanja za prevoz evrov, ne pa zaradi naselitve ambruških Romov.

Pripadniki vaške straže, zbralo se je okrog 200 domačinov, so vseeno policijske kombije pregledovali in se tako prepričali, ali v njih res ni članov družine Strojan. V krajih Grčarice, Kočevska reka in Gotenica so tamkajšnji krajani takrat pripravili barikade, s katerimi so nameravali onemogočiti morebitno naselitev romske družine Strojanovih na njihovem območju.