Kdaj ga bo zamenjala vlada, še ni znano

Predsednik sveta za visoko šolstvo dr. Peter Jambrek je resornega ministra Jureta Zupana letos januarja obvestil, da ne želi več opravljati omenjene funkcije.

Objavljeno
06. februar 2007 07.00
Predsednik Zbora za republiko Peter Jambrek
Ljubljana – Predsednik sveta za visoko šolstvo (SVŠ) dr. Peter Jambrek je, kot nam je včeraj potrdila dolgoletna sekretarka tega sveta Jožica Kramar, resornega ministra Jureta Zupana letos januarja obvestil, da ne želi več opravljati omenjene funkcije. Razlog za Jambrekov odstop s predsedniške funkcije, na katero ga je imenovala vlada in kjer mu še ni potekla niti polovica mandata (mandat predsednika SVŠ, ki traja šest let, je začel opravljati v začetku leta 2005), ni znan, prav tako ni znano, ali odstopa le kot predsednik ali tudi kot član visokošolskega sveta.

Po besedah Jožice Kramar je predvideno, da bo Jambrek še nekaj časa opravljal predsedniško funkcijo – vodil naj bi vsaj še prihodnjo sejo SVŠ, ki bo 2. marca –, ker namerava vlada njegovo zamenjavo opraviti v svežnju z drugimi kadrovskimi spremembami v članstvu sveta. Ta se bo namreč zaradi preoblikovanja (v skladu z novelo visokošolskega zakona SVŠ namreč prevzema tudi naloge visokošolske agencije) razširil še za pet članov, zamenjati pa bodo morali tudi enega od dosedanjih članov SVŠ, študentskega predstavnika Marka Limbeka, ki se je januarja zaposlil in zato odstopil.

Več preberite v tiskani izdaji Dela