Kdo že 10 let varuje 
goljufa Zdenka Kosa?

56-letni Zdenko Kos je že več kot desetletje na Interpolovem seznamu.

Objavljeno
03. november 2011 19.06
Posodobljeno
04. november 2011 12.00
Vojko Zakrajšek
Vojko Zakrajšek

LJUBLJANA – Slovenski državljan Zdenko Kos je aprila dopolnil 56 let, že več kot desetletje pa je njegovo ime na Interpolovem seznamu iskanih oseb. Policija ima tako rekoč vse podatke tako o Kosovih goljufijah in prevarah kot tudi o kraju njegovega bivanja v Veliki Britaniji, toda človek stoterih imen s partnerico mirno živi na znanem londonskem naslovu. Po številnih prijavah njegovih nezakonitih poslov se njegove žrtve upravičeno sprašujejo, kdo ali kaj varuje človeka, ki svoje prevarantske dejavnosti nemoteno nadaljuje.

Nekateri sumijo, da ima ali je imel pomočnika tudi v bankah, prek katerih posluje. Nedavno je eden od opeharjenih Slovencev omenil, da naj bi imel Kos močne zaščitniške botre iz časov poosamosvojitvene, nikoli razjasnjene trgovine z orožjem.

Policija nemočna?

Kakor koli, dejstvo je, da je Zdenko Kos vsaj za zdaj neulovljiv za slovenske organe pregona. Po nekaterih podatkih živi v Londonu, njegov zadnji naslov je bil 66 Buller Road, Thornton Heath, Surrey, slišati pa je tudi, da naj bi se preselil v Manchester. Naj bo na tem ali drugem naslovu, pretkani goljuf, rojen leta 1955 v Ljubljani, je res že predolgo na mednarodnem seznamu iskanih oseb, vendar se zdi, da je policija popolnoma nemočna. Moški, ki je v preteklosti za velike denarje opeharil več ljudi, se iz Londona lahko posmehuje prizadevanjem ogoljufanih strank in tudi policije, da bi končno sedel na zatožno klop. Skupaj z njim si je po preiskavi naših kriminalistov ovadbo prislužila tudi Kosova zunajzakonska partnerica Mojca Dolinar, ki po uradnih podatkih veselo sodeluje pri različnih goljufijah.

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Slovenski podjetnik ob skoraj milijon evrov