Klokočovnik bi zaposlil brata

V Izoli se je razširila novica, da naj bi župan Tomislav Klokočovnik zaposlil brata. Ta je že imel urejeno pisarno in službeno kartico, a uradne pogodbe še niso sklenili.

Objavljeno
04. marec 2007 07.00
Tomislav Klokočovnik
Izola - V izolski občini se je razširila novica, da naj bi župan Tomislav Klokočovnik prvega marca za svetovalca v kabinetu zaposlil brata Georgea Klokočovnika. To je v petek zvečer objavila tudi TV Slovenija, Tomislav Klokočovnik, nepoklicni župan, pa je informacijo včeraj za Nedelo zanikal: »Ni res, da sem v kabinetu zaposlil brata. Zahteval bom opravičilo od tistih, ki so širili to informacijo

»Res je sicer, da sem o bratovi zaposlitvi za svetovalca razmišljal in si ga želel kot svetovalca, vendar sem tehtal in razmišljal o posledicah. Tudi osnutek pogodbe je bil že pripravljen, toda končne odločitve še ni bilo in tudi podpisa na pogodbi ne,« je dejal znani srčni kirurg in dodal, da ima v občinski upravi veliko kadrovskih težav. Deloma gre za uslužbence, ki nimajo ustreznih kvalifikacij, veliko je takih, ki so politično iz nasprotnega tabora.

»To se je izkazalo prav pri tem primeru. O svetovalcu sem razmišljal že nekaj tednov in šlo je za nekaj, kar še ne bi smelo postati javno. To je dokaz, da se na nekatere sodelavce ne morem zanesti. Prav zato sem želel zaposliti brata, saj se nanj lahko zanesem. Vedel sem, da je takšna zaposlitev zakonsko mogoča, vendar moralno sporna,« je dejal Klokočovnik. Povedal je še, da je brat zaposlen v njegovem Zdravstvenem zavodu za kardiovaskularno dejavnost.

Več preberite v današnjem Nedelu