Knjižnica v novih prostorih

Krajevna knjižnica v Straži se je vrnila v prenovljen kulturni dom

Objavljeno
30. junij 2014 16.45
Zdenka Lindič - Dragaš, Novo mesto
Zdenka Lindič - Dragaš, Novo mesto

Straža - Krajevna knjižnica v Straži je spet v straškem kulturnem domu. V njem je že bila, med njegovo temeljito prenovo pa je gostovala v prostorih železniške postaje.

Kulturni dom, ki je bil leta pred prenovo v zelo slabem stanju, je zdaj kraju v ponos, z osrednjo in dvema manjšima dvoranama pa dobro služi kulturnemu in društvenemu življenju v občini. Po ureditvi prostorov za knjižnico, ki je najdlje čakala nanje, bo dom še bolj obiskan. Župan Alojz Knafelj je poudaril, da je Straža od nekdaj kraj z razvito bralno kulturo, svojo prvo knjižnico pa je imela že pred drugo svetovno vojno.

Straška knjižnica, ki deluje pod okriljem novomeške Knjižnice Mirana Jarca, je dobila lepe nove prostore v drugem nadstropju stavbe kulturnega doma. Po zaključku obnove doma je občina v njihovo ureditev vložila še 10.000 evrov. Knjižnica bo dobila še dva nova računalnika, ki bosta služila tudi za računalniško opismenjevanje obiskovalcev.

Župan in direktor Knjižnice Mirana Jarca Borut Novak sta prepričana, da bo nova straška pridobitev izboljšala in popestrila storitve na področju knjižničarstva, izobraževanja in kulture, pa tudi medgeneracijsko druženje in sodelovanje. Knjižnica je dostopna vsem, saj so kulturni dom med prenovo opremili z dvigalom.