Ko še fantom postane malo nerodno

Samo še jutri v Celju vroča »splošna izobrazba«.

Objavljeno
12. december 2015 20.29
Sloerotika v Celju. V Celju 12.12.2015[erotika,zabava]
Brane Piano
Brane Piano
Celje – Lola Taylor je prijazno stopila v kotiček za selfije in takoj se je našlo veliko kandidatov, ki so se želeli z njo slikati. Sprva je naredila nekaj manekenskih poz in nastajale so slikice za tako rekoč družinsko rabo, ko pa se je tega naveličala in izvedla nekaj drznih gibov, je fantom postalo malo nerodno.

Vse je minevalo s kratkimi hvala in prosim v angleščini, da je drobna blondinka iz Rusije razumela, ter z nasmehi in smehom. Prav prijaznost in – kakor nenavadno že to zveni za sejem, kjer je v živo videti povsem eksplicitne prizore – dostojnost sta značilnost celjskega decembrskega sejma Sloverotika.

V osmih letih si je pridobil ugled doma in tudi onkraj meja prav s tem, da na njem vlada nekakšno prijateljsko, razumevajoče in strpno vzdušje. Pornese se pred nastopom kar skozi občinstvo sprehodijo do glavnega odra, nihče za njimi ne steguje rok, ko pridejo do odprtega zaodrja, poklepetajo z voditeljema Tadejem Bricljem in Oriano Girotto in stečejo pred občinstvo. To se gnete tik ob odru, snemanje je dovoljeno, ko koga povabijo na oder, se nihče ne brani.

Ženski del občinstva se tik pod odrom številčno poveča ob nastopih fantov. Letos jih v Celju navdušujejo slačifantje iz irske artistične plesne skupine The Hunks of Desire: Angelo, Juan Carlos in Melvyn. Večina moških seveda raje spremlja odrske vragolije zvezdnic evropske industrije za odrasle, poleg že omenjene Lole in še nekaj drugih letos predvsem Madžarko Dolly Diore in Čehinjo Alexis Crystal. Ko jih prime, pridejo kar vse tri naenkrat na oder in na usnjeni beli sedežni garnituri na hitro oddelajo nekaj intimne klasike, ki je v nedeljskem družinskem časopisu ne kaže opisovati. Oriana Girotto, ki s Tadejem Bricljem že drugič povezuje program na celjskem sejmu erotike, je navdušena nad njegovo sproščenostjo. Pred začetkom sejma je razložila: »Slovenci se imamo za zelo zaprte. Prihajam iz Italije, kjer tovrstne sejme obiskujejo moški in to skrivajo pred ženami. Tu je drugače. Kaže, da če so stvari dobro pripravljene, ljudje in tudi mediji nimamo predsodkov. Celjski erotični sejem obiščejo znane osebe, veliko je žensk, mladih in starejših parov. Čeprav sama ne delam v industriji za odrasle, je morda prav izbira voditeljev vzrok za dober odnos javnosti do vsebin sejma. Prav posebej pa me veseli, da tu vedno nastopajo tudi fantje.«

Max Modic, idejni oče celjskega erotičnega sejma in strokovni sodelavec organizatorjev, o takšni prireditvi pravi: »Obisk erotičnega sejma sodi v splošno izobrazbo.« Nataša Vodušek Fras s celjskega sejma se ob tej izjavi nasmehne: »Zadovoljni smo z obiskom. Kaže, da se Slovenci in obiskovalci iz sosednjih držav radi izobražujejo.«

Sejem Sloverotika bo jutri, zadnji dan, odprt od treh popoldne do desetih zvečer. Medtem ko so podobni sejmi v sosednjih državah zaradi različnih težav propadli ali le še hirajo, celjski vsako leto nekoliko zraste. Na njem bo vroče torej le še jutri, še bolj pa spet čez leto dni.