Končno pogodba za Medno

Umik revizijskega zahtevka, pogodba v podpis Rafaelu in SŽ-ŽGP.

Objavljeno
25. november 2015 17.54
lvi-Medno
A. S.
A. S.

Ljubljana - Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) je danes družbama Rafael in SŽ-ŽGP posredovala v podpis pogodbo o izvedbi del na nadvozu Medno na državni cesti med Ljubljano in Medvodami.

Infrastrukturna direkcija je namreč včeraj prejela obvestilo o umiku zahtevka za revizijo zoper naročnikovo odločitev o oddaji javnega naročila za rekonstrukcijo premostitvenega objekta v Mednem, s čemer je bil predrevizijski postopek zaključen.

Župani nekdanjega loškega gospostva in Medvod so ministru Petru Gašperšiču pred dnevi že zagrozili z zaporo ceste, če država zamaška ne bo hitro odmašila.

Kratka zgodovina medenskega zamaška

Po nadvozu v Mednem poteka promet izmenično enosmerno od začetka lanskega leta, ko je bil objekt, skupaj še z 18 drugimi, uvrščen na seznam "premostitvenih objektov", kjer je bilo treba zaradi starosti promet omejiti.Država je doslej rešila le dva primera - v Prestranku in Skrlinovem gradu.

V letošnji pomladi je bil za Medno objavljen razpis za začasno rešitev, na izbor je bil vložen revizijski zahtevek, razpis pa je bil predčasno prekinjen, ko je država našla denar za trajno rešitev.

Državna revizijska komisija (DRK) je oktobra po revizijskem zahtevku, ki sta ga vložila sevniški Rafael in ljubljansko podjetje SŽ ŽGP, razveljavila odločitev Drsija o izboru družb CVP inženiring iz Ljubljane in Hip plus, ki naj bi dela opravila za 1.686.440 evrov z DDV.

Direkcija je nato izbrala ponudbo drugega najugodnejšega ponudnika, Rafaela in SŽ ŽGP, ki sta v svoji ponudbi zapisala številko 1.978.827 evrov z DDV. Na ta izbor se je ponovno z revizijskim zahtevkom odzval tokrat neizbrani izvajalec.

Poleg omenjenih so ponudbe poslali kranjska Gorenjska gradbena družba (GGD) za 2,01 milijona evrov, litijski Trgograd kot vodilni in partnerja Saning International in Inkaing za 2,20 milijonov evrov, slovenskobistriški Map Trade za 2,34 milijonov evrov, koprski CPK kot vodilni in Adriaing kot partner za 2,37 milijonov evrov ter ljubljanski KPL (v stečaju) kot vodilni in Geotehnika kot partner za 3,35 milijonov evrov.