Koroška, kdo si?

Tridnevna akcija mladih za pozitivno promocijo regije.

Objavljeno
20. april 2017 10.24
Koroška, kdo si?
Mateja Kotnik
Mateja Kotnik

Ravne na Koroškem − Koroški mladinski kulturni center Kompleks je zasnoval tridnevni projekt, s katerim želijo Koroško promovirati kot regijo potenciala, priložnosti in posebnosti. Začnejo danes.

»Ker imamo mnogo lepega, dobrega, posebnega, omembe vrednega ... in včasih tega samo ne znamo pokazati,« je odločitev Kompleksa pojasnila njegova direktorica Ana Pisar. »Projekt je naravnan pozitivno. Zavedamo se, da dogodki ne zajemajo vseh ustvarjalcev in tem, ki so vredne predstavitve, jih pa peščico. A vsaka zgodba se mora nekje začeti,« pravi Ana. 

Začeli bodo danes ob sedmih zvečer s pogovorom z mladimi podjetniki v okviru dogodka Od ideje do keša. Vodil ga bo Matija Goljar, gostje pa bodo: Nina Knez (Kareta turizem), Lucian Perger (družinsko podjetje Perger 1757), Matic Breznik (Ustvarjalnik), Anej Štrucl (MTB Koroška - Eko hotel Koroš), Tine Hamler (CEO, Aventa+) in Boštjan Gorenšek (Si-TEAM). »Uspešni podjetniki bodo povedali, zakaj ustvarjajo na Koroškem ter kakšne so prednosti in izzivi delovanja v regiji,« pravi Ana Pisar. 

V petek se bo dogajanje začasno selilo v grajski park na Ravnah na Koroškem, kjer bodo organizatorji podprli dogodek Obleci me v besede, ki ga sicer pripravlja gibanje Radmance. Začel se bo ob 18. uri in bo ljubiteljem literature prinesel posebno presenečenje. Ob osmih zvečer bodo v Kompleksu predvajali videospote koroških glasbenikov, dve uri kasneje pa bo koncert Milana Kamnika in Aubetn banda. 

Sobota bo namenjena najmlajšim. Ob desetih dopoldne bodo z Janjo Širnik spoznavali legendo o kralju Matjažu ter nato likovno ustvarjali s Tjašo Erjavec. Organizatorji bodo zvečer prikazali dobre mladinske prakse tabornikov, Kompleksa in Kluba koroških študentov, na ogled bodo postavili tudi stare fotografije in razglednice s Koroškega. Na vse prireditve je vstop prost. Več o programu na tej povezavi.