Koroški študenti imajo novo vodstvo

Klub bo vodila dosedanja predsednica Doris Brajnik.

Objavljeno
28. november 2017 19.40
KKŠ
Mateja Kotnik
Mateja Kotnik

Ravne na Koroškem – Skoraj petsto članov Kluba koroških študentov je nov enoletni mandat znova zaupalo Doris Brajnik, ki napoveduje nove projekte v prid dijakom in študentom.

To bo njen že drugi mandat na čelu kluba. Pri delu ji bodo pomagali člani izvršnega odbora (Tjaša Mravljak, Saša Nemec, Analina Štumberger, Vanesa Topler, Urška Žalig, Ana Senica), nadzorni odbor (Eva Senica, Manca Pak, Nadja Petek) ter disciplinski odbor (Anja Kosmač, Monika Zorčič, Nejc Švajger). 

Brajnikova se je za ponovno kandidaturo odločila, da bi uresničila vse tiste stvari, ki jih doslej ni uspela. "Mislim, da nam je uspelo izjemno leto, sploh glede na okrnjene finance, ki smo jih imeli na razpolago," pravi nova predsednica Kluba koroških študentov. Njihov letošnji najuspešnejši dogodek je bil KKŠ Summer Break, ki ga želijo prihodnje leto še nadgraditi. Letos se ga je udeležilo 150 športnikov, ki so se pomerili v tenisu, odboji na mivki, košarki, malem nogometu, nogometu na umetni travi in vodni odbojki. 

"Z ekipo smo že v polnem zagonu. Jutri v študentski menzi v Rožni dolini v Ljubljani pripravljamo dogodek z naslovom Lahkih nog naokrog. Naši člani bodo lahko prisluhnili predstavitvam možnosti delovnih počitnic v tujini," pravi Doris Brajnik. Klub se je pridružil tudi dobrodelni akciji Božiček za en dan kot eden od zbirnih centrov za oddajo daril. "Prihajajoči konec tedna naša dijaška sekcija v KMKC Kompleks pripravlja fotografsko razstavo KKŠ Fotokolaž, s prižigom luči bomo otvorili praznično sezono veselega decembra, v soboto 9. decembra pa bomo s prazničnim vzdušjem nadaljevali v Grajskem parku na Ravnah, kjer se bomo kot soorganizatorji udeležili projekta Predbožični park. Praznično vzdušje bomo do božiča le še stopnjevali. Svoje člane bomo 16. decembra odpeljali na predbožični izlet v Zagreb," je sporočila Tjaša Mravljak iz Kluba koroških študentov. 

Klub koroških študentov je eden starejših klubov v državi. Deluje že od leta 1952 in sicer na območju vseh štirih upravnih enot na Koroškem. V klubu si prizadevajo za čim boljši socialni položaj članov ter razvoj obštudijskih in interesnih dejavnosti. Klub razpolaga z KMKC Kompleksom, zavodom, ki ponuja mladim prostor za ustvarjanje glasbe, igre, učenja jezikov, plesa, gledališča in še kaj.