Krajani Šentvida: Do kdaj bodo Strojanovi v Rojah?

V Šentvidu pri Ljubljani so se na izredni seji zbrali člani tamkajšnje četrtne skupnosti, ki želijo vedeti, kako dolgo bo družina Strojan ostala v Rojah. Od predstavnikov oblasti hočejo zagotovilo, da bo to le začasno.

Objavljeno
04. januar 2007 21.33
Strojanovi so z z ačasno lokacijo zadovoljni
Ljubljana - V Šentvidu pri Ljubljani so se zvečer na izredni seji zbrali člani tamkajšnje četrtne skupnosti, ki želijo odgovor na vprašanje, kako dolgo bo družina Strojan ostala v Rojah. Krajani so na sejo povabili predstavnike vlade in ljubljanskega župana Zorana Jankovića, od predstavnikov oblasti pa hočejo zagotovilo, da so Strojanovi v Šentvidu le začasno.

Krajani pravijo, da ne želijo po odgovore na ulico, pač pa želijo skupaj s predstavniki vlade in občine sesti za skupno mizo in od njih slišati odgovore na vprašanje, kako dolgo bodo Strojanovi ostali v Rojah. Zanima jih tudi, zakaj jih nihče ni obvestil o začasni preselitvi Strojanovih.

Kot je znano, se je romska družina Strojan 24. decembra preselila na novo začasno lokacijo na obrobju Ljubljane, v prostorih logističnega centra Roje, last ministrstva za obrambo. Del družine je pred tem bival v nastanitvenem centru v Postojni, del pa je vztrajal v Dečji vasi pri Ambrusu, kjer pa jim je gradbena inšpekcija tri dni prej porušila nelegalno zgrajene objekte.

Poglavar družine Mirko Strojan je ob preselitvi dejal, da pričakuje, da bodo na tej lokaciji ostali najdlje do aprila.