Na tridnevnevnem festivalu swinga v Celju tudi kraljica

Slovensko swing društvo Vintage pripravlja v Celjskem domu mednarodni festival, ki bo praznik plesa, glasbe in spominov.

Objavljeno
16. oktober 2014 23.41
Špela Kuralt, Celje
Špela Kuralt, Celje

Celje − Festival pripravljajo petič, lani so ga prvič pripravili v Celju. Namenjen je vsem, ki jih zanima swing kot plesna zvrst oziroma kot (sub)kultura.

Festival se bo plesne delavnice začel danes popoldne, udeležijo se jih lahko tudi popolni začetniki. Delavnice bodo v angleškem jeziku, vodili jih bodo najboljši inštruktorji swinga iz tujine in Slovenije. Vsak večer bo sledila zabava, za katero bo danes in jutri poskrbela francoska sedemčlanska glasbena zasedba Hot Sugar Band, v nedeljo bodo za glasbo skrbeli swingovski didžeji.

Organizatorji poudarjajo, da swing ni le ples. Tako bodo na prizorišču mojstrice tako imenovanega swing stila, ki bodo poskrbele za swingersko urejene pričeske, na voljo pa bodo tudi stojnice z vsemi stilskimi dodatki.

Da je swing veliko več kot le ples, pa bodo obiskovalci lahko slišali od kraljice swinga, Norme Miller, ki jo v Celju pričakujejo nocoj. 94-letna Norma Miller je bila članica originalne zasedbe Whitey's Lindy Hoppers, ki je plesala v najbolj znani plesni dvorani Savoy v New Yorku, skupina z Millerjevo pa je nastopila tudi v hollywoodskih filmih. Millerjeva bo v Celju spregovorila o začetkih swinga, ki je način življenja, ne le ples.