Kranjčani proti združevanju srednjih šol

Glavni razlog za združevanje naj bi sicer bilo zmanjševanje števila dijakov.

Objavljeno
20. september 2012 14.00
Posodobljeno
20. september 2012 15.04
acr*KONGRES MSi
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Kranj - »Začudeni smo nad reorganizacijo Ekonomsko-storitvenega izobraževalnega centra Kranj, ki je nastal pred petimi leti,« pravi Vlasta Sagadi, predsednica kranjske enote Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ).

Na današnji tiskovni konferenci so starši, učitelji in dijaki iostro nasprotovali načrtovani združitvi kranjskih srednjih šol, in sicer Tehniškega šolskega centra (TŠC) in ESIC.

Predstavniki sindikata, sveta zavoda, sveta staršev in dijakov ESIC so povedali, da reorganizacija poteka brez poprej opravljene analize in projekcij.

Sindikalni zaupnik na trgovski šoli Janez Černilec celo sumi, da je spreminjanje v osebnem interesu Jurija Šinka, generalnega direktorja direktorata za srednje in višje šole, ki je bil do marca letos ravnatelj ekonomske gimnazije.

V ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport sicer trdijo, da je glavni razlog za povezovanje dveh srednješolskih centrov v Kranju, ki naj bi sicer stopilo v veljavo s 1. januarjem 2013, zmanjševanje števila dijakov.