Kranjski župan jo je srečno odnesel

Kranjski župan Mohor Bogataj je včeraj pri ogledu naravne znamenitosti v kanjonu reke Kokre v Predosljah padel več metrov globoko. Poškodbe so mu oskrbeli v jeseniški bolnišnici.

Objavljeno
28. junij 2005 16.38
Mohor Bogataj
Kranj - Županu Mestne občine Kranj Mohorju Bogataju se je v ponedeljek pripetila nesreča, v kateri je utrpel zvin roke v zapestju in noge v gležnju, poškodbe glave ter lažji pretres možganov, zato bo nekaj tednov odsoten z delovnega mesta. Nesreča se je zgodila v ponedeljek zgodaj popoldne pri vodenem ogledu Šmajdovega gradu, naravne znamenitosti v kanjonu reke Kokre v Predosljah. Županu se je pod nogo odkrušil del nabrežja, zato je zgubil ravnotežje in padel približno deset metrov globoko v reko Kokro, ki je tam globoka le približno 30 centimetrov. Poškodbe pri padcu so oskrbeli v Splošni bolnišnici Jesenice, sedaj pa že okreva v domači negi.

Kot so zagotovili na občini, je šlo zgolj za nesrečen slučaj in nesreča ni bila posledica morebitne slabo urejene poti. Naloge župana bosta medtem opravljala kranjska podžupana Štefan Kadoič in Janez Osojnik, so še sporočili iz kabineta župana.