Sova se vtika v prodajo Mercatorja Agrokorju

Križanič NLB in NKBM: če prodate delež Mercatorja Agrokorju, bo država dvignila depozite.

Objavljeno
04. november 2011 08.57
Posodobljeno
04. november 2011 09.25
A. L.
A. L.

LJUBLJANA – Slovenska obveščevalno-varnostno agencija (Sova) naj bi obiskala vršilca dolžnosti direktorja Urada za varstvo konkurence Damjana Matičiča in še nekatere večje lastnike Mercatorja, poročajo Finance. A ko so želeli odgovore, kaj dejansko ima Sova pri prodaji najboljšega soseda, odgovorov niso dobili, češ da »podrobnejših navedb o svojem delovanju v okviru zakonsko določenih nalog agencija v skladu s predpisi, ki urejajo ravnanje s tajnimi podatki, ne more posredovati ali jih komentirati«.

V molk pa se je zavil tudi Matičič, ki je odpisal, da zadev ne komentira.

Sova že enkrat v zadevi Mercator

Ni pa prvič, da se Sova vpleta v prodajo Mercatorja. Pred dvema letoma je o tem poročal Dnevnik, ko je delež v trgovcu, ki je bil v lasti zdaj propadlega Infonda Holdinga, neuspešno prodajal Boško Šrot. Takrat naj bi se omenjeni dogovarjal o vstopu Todorićevega Agrokorja v Mercator.

Križanič grozi pri bankah

V prodajo pa naj bi se vključil tudi sam minister Franc Križanič. Po poročanju Financ, naj bi se zglasil pri šefu NLB in NKBM Božu Jašoviču in Matjažu Kovačiču. Obvestil naj bi ju, da bo država, če prodajo deleže Mercatorja Agrokorju, dvignila depozite, ki jih imajo pri bankah. Minister zapisanega ni želel komentirati za javnost.