Krpanje cest med Izolo in Strunjanom tik pred sezono

Delavci koprskega podjetja CPK so namreč v torek in sredo krpali 800 metrov vozišča na Belvederju.

Objavljeno
01. junij 2012 11.24
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper

Izola – Zaradi enosmernega prometa na cesti med Izolo in Strunjanom so v zadnjih dneh večkrat nastale več kilometrov dolge kolone. Boris Šuligoj

Delavci koprskega podjetja CPK so namreč v torek in sredo krpali 800 metrov vozišča na Belvederju. Za tokratno sanacijo so namenili 48.000 evrov.

Mnogi so se spraševali, ali je takšno krpanje cest res nujno potrebno tik pred začetkom glavne poletne sezone, ko je na cestah vsaj 50 odstotkov več prometa kot v zimskih mesecih.

Z Direkcije RS za ceste (DRSC) so odgovorili, da sanacijo v zimi poškodovano cestišče in da dela rednega vzdrževaja na bolj prometnih državnih cestah praviloma izvedejo pred začetkom turistične sezone.

»V tem konkretnem primeru izvajalec popravila ni mogel izvesti februarja ali marca zaradi temperature oziroma vlage,« so odgovorili na DRSC in dodali, da je bilo izvajanje proračuna zadržano od 9. junija 2011 do sprejetja rebalansa pred nekaj tedni: »Kar pomeni, da so bila dela na številnih projektih zaustavljena oziroma upočasnjena.«