Kupec čaka na sprejem na ministrstvu

V Muri, v kateri po vrnitvi s kolektivnega dopusta tudi tistih delavk, ki šivajo oblačila za nemški Boss, spet delajo s polno zmogljivostjo, a skrajšanim delovnim časom, pričakujejo razplet pogovorov z morebitnim vlagateljem v Muro.

Objavljeno
28. avgust 2009 11.16
Ivan Gerenčer
Ivan Gerenčer
Murska Sobota - V Muri, v kateri po vrnitvi s kolektivnega dopusta tudi tistih delavk, ki šivajo oblačila za nemški Boss, spet delajo s polno zmogljivostjo, a skrajšanim delovnim časom, pričakujejo razplet pogovorov z morebitnim vlagateljem v Muro. To naj bi se zgodilo že danes, dokončno odločitev pa pričakujejo na ponedeljkovi seji upravnega odbora Slovenske odškodninske družbe (Sod). Prokurist Zdenko Podlesnik nestrpno čaka tudi na termin za sestanek na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, na katerem naj bi se zdaj že verjetni kupec ljutomerskega obrata z državo dogovoril o zaposlitvi delavcev Mure iz ljutomerskega obrata.

Zdenko Podlesnik je prvi pogovor z možnim kupcem ljutomerskega obrata opravil na začetku avgusta. Takrat je skrivnostni poslovnež iz Švice pokazal veliko zanimanja za sklenitev posla, vendar si je vzel čas za premislek. S Podlesnikom se je znova sestal v ponedeljek in znova izrazil pripravljenost za nakup ljutomerskega obrata.

 

»Na drugem pogovoru sva storila še pomemben korak naprej za sklenitev posla, saj sva se dogovorila skoraj o vsem, o čemer se je bilo treba. Seveda, razen o zelo pomembni stvari, kot je zaposlitev 150 od 387 delavcev, ki zdaj delajo v ljutomerskem obratu. Ta del pogovora z verjetnim kupcem mora opraviti ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve. Poslovnežu iz Švice, katerega imena ne morem izdati, ker sva tako dogovorjena, se mudi, saj bi rad, da začnejo na začetku oktobra, če bodo pogovori na ministrstvu o pogojih za zaposlitev delavcev uspešni, v obratu nameščati strojno opremo. Žal termina za pogovor na ministrstvu še nimamo, ker se bo za to pristojna delavka vrnila z dopusta šele 7. septembra. Zato se trudim, da bi na ministrstvu pogovor s švicarskim poslovnežem opravil kdo drug, a mi to do včeraj ni uspelo,« je povedal Podlesnik.

 

Prokurist ni razkril niti tega, s čim se skrivnostni Švicar ukvarja. Ponovil je, da ima veliko podjetje z obrati v več evropskih državah z več kot 6000 zaposlenimi. Med zaposlenimi v ljutomerskem obratu pa kljub vsemu kroži informacija, da v prihodnje ne bodo več šivali oblačil, ampak sedežne prevleke.

 

Iz petkove tiskane izdaje Dela