Letališče na Brniku spet odprto

Nekaj letov je bilo čez dan odpovedanih ali preusmerjenih. Ob deseti uri zvečer so letališče Jožeta Pučnika odprli.

Objavljeno
15. november 2011 20.13
Posodobljeno
15. november 2011 20.33
A. S., gospodarstvo
A. S., gospodarstvo

Zgornji Brnik - Tehniki Kontrole zračnega prometa Slovenije so do desetih zvečer popravili ILS, tako da je promet po besedah direktorja KZPS Franca Željka Županiča stekel normalno. Letališče Jožeta Pučnika je tako ponovno odprto.

Ekipa tehnikov Kontrole zračnega prometa Slovenije (KZPS) je po besedah njenega direktorja Franca Željka Županiča do desetih zvečer popravlja pokvarjen instrumentalni pristajalni sistem (ILS) za pristajanje letal v pogojih zmanjšane vidljivosti na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, zaradi megle pa so danes letala pristajala na mariborskem in zagrebškem letališču.

V Aerodromu Ljubljana so povedali, da je zaradi megle do zamud prihajalo že čez dan, nekaj letov je bilo odpovedanih, zvečer pa preusmerjenih na alternativni letališči.

Adriina letala so pristajala na Letališču Edvarda

Rusjana Maribor, potnike pa so potem prepeljali v Ljubljano oziroma na Brnik. Ker zvečer še ni bilo jasno, ali bo ILS do današnjega jutra popravljen, so potnike obveščali, da naj v vsakem primeru pridejo na ljubljansko letališče, od koder jih bodo potem z avtobusi po potrebi prepeljali v Slivnico.