Lilijani Stepančič nezaupnica v Obalnih galerijah

Povod za takšen odziv sveta zavoda je bila njena odločitev, da predčasno prekine delovno razmerje Aurori Fonda.

Objavljeno
25. september 2014 22.19
B. Š.
B. Š.

Piran - Člani sveta zavoda Obalnih galerij so danes z večino glasov (le en glas je bil proti) izglasovali nezaupnico ravnateljici Lilijani Stepančič, ki je funkcijo prevzela 2. januarja 2013.

Povod za takšen odziv sveta zavoda je bila njena odločitev, da predčasno prekine delovno razmerje Aurori Fonda, uslužbenki, ki je vodila galerijo A in A v Benetkah. In to navkljub dogovoru, da bo ministrstvo njeno delovno mesto financiralo do konca leta. Svet zavoda ravnateljici ni dal soglasja za takšno razrešitev, posledica je tožba na delovnem sodišču. A odpustitev uslužbenke je samo vrh ledene gore nezadovoljstva. Kaže, da so z ravnateljico nezadovoljni tako zaposleni kot tudi odgovorni v občini. In to tako zaradi finančnih kot tudi vsebinskih oziroma programskih vprašanj in zaradi slabih odnosov v kolektivu. Položaj Obalnih galerij se je v 22 mesecih njenega vodenja poslabšal, ugotavljajo zaposleni.

Nezaupnica ravnateljici še ne pomeni njene razrešitve, saj mora to nezaupnico najprej obravnavati občinski svet, novi občinski svet pa se zaradi volitev na to temo še ne bo tako hitro sestal in bo do dokončne odločitve o njenem položaju trajalo še vsaj nekaj mesecev.