Lista za Maribor obsoja nedemokratične predvolilne prakse

Neznanci so prejšnji teden ponoči poskušali vdreti v njihove prostore, o čemer so obvestili policijo.

Objavljeno
10. september 2014 15.17
tre_obcinska stavba
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA
Maribor − V Listi za Maribor, ki na letošnje lokalne volitve odhaja pod vodstvom novega predsednika Aleša Ariha, so danes opozorili na nekatere po njihovem nedemokratične prakse, ki se iz preteklih časov prenašajo tudi v tokratno predvolilno dogajanje. Neznanci so namreč prejšnji teden ponoči poskušali vdreti v njihove prostore, o čemer so obvestili policijo.

Vlomilcem namera sicer ni povsem uspelo, so pa polomili okno in odtrgali tablo z imenom stranke, ki je bila nameščena pred vhodom, ter s tem povzročili nemajhno materialno škodo in zaskrbljenost med člani stranke, so še sporočili iz Liste za Maribor.

Dodali so, da odločno obsojajo takšna dejanja, politične konkurente pa pozivajo k strpnosti in dialogu, saj bodo le tako lahko izboljšali razmere v Mariboru, ki je njihov skupni dom, ne glede na politična prepričanja.

»Zavračamo politične delitve in zaostrovanja, ki so eskalirale na državni ravni, in si ne želimo, da se prenašajo na lokalno raven našega mesta, saj imamo veliko perečih, dejanskih težav, ki nas pestijo in na katere moramo poiskati skupne odgovore in rešitve,« so dodali v omenjeni listi, ki je že dve desetletji del mestnega sveta mariborske občine, tokrat pa ne bo imela županskega kandidata.