Ljubljana in Skopje pobratena

Župana Ljubljane in Skopja, Zoran Janković in Trifun Kostovski, sta v Ljubljani podpisala sporazum o pobratenju med glavnima mestoma. Ta govori o sodelovanju na vseh področjih, od umetnosti in kulture do administrativnega in gospodarskega sodelovanja.

Objavljeno
23. marec 2007 12.52
Zoran Janković
Ljubljana - Župana Ljubljane in Skopja, Zoran Janković in Trifun Kostovski, sta v Ljubljani podpisala sporazum o pobratenju med glavnima mestoma. Ta govori o sodelovanju na vseh področjih, od umetnosti in kulture do administrativnega in gospodarskega sodelovanja.

"Glavna mesta si nikoli nismo konkurenca"

Janković je izrazil zadovoljstvo, da je lahko prvi takšen dokument v času svojega županovanja podpisal prav s svojim "kolegom in prijateljem iz gospodarstva in športa", s katerim sta v preteklih letih že uspešno sodelovala.

Obenem je ljubljanski župan kolega iz Skopja uradno povabil na srečanje županov vseh glavnih mest držav Evropske unije in kandidatk za članstvo v EU, ki bo v času predsedovanja Slovenije EU potekalo v Ljubljani, namenjeno pa bo izmenjavi izkušenj med starimi in novimi članicami ter kandidatkami. "Glavna mesta si nikoli nismo konkurenca," je poudaril Janković in izrazil prepričanje, da med mesti ni odprtih sporov, le podlaga za dobro sodelovanje.

Kostovski, ki je danes z delegacijo zaključil dvodnevni uradni obisk v Ljubljani, se je vpisal v Zlato knjigo mesta Ljubljane. Ob izmenjavi daril je mesto Ljubljana Kostovskemu podarilo repliko Plečnikovega obeliska v bronu.