Pri Jankoviću doma se menjajo rokometašice

V svoji in tastovi soseski poleti temeljito preuredil komunalno infrastrukturo.

Objavljeno
11. november 2011 19.10
Posodobljeno
12. november 2011 15.00
Irena Divković Milanović
Irena Divković Milanović

LJUBLJANA – Le redko kateri župan na svetu se lahko pohvali, da se po njegovem domu sprehajajo nekatere izmed najprivlačnejših rokometašic zadnjega časa. To lahko zavidamo prav zdajšnjemu županu Zoranu Jankoviću: v zadnjih dveh letih je namreč postal njegov ljubljanski dom na Vinterci 30 naslov kar štirih atraktivnih športnic, ki so zaigrale v dresu RK Krim.

Na domačem naslovu Zorana Jankovića se menjajo rokometašice Krima

Madžarka Szandra Zacsik, denimo, je branila barve Krima, ko je bila tudi Jankovićeva, recimo temu, sostanovalka: rodila se je na Slovaškem 1990, zdaj pa igra za madžarski Ferencvaros in domačo reprezentanco. S svojim videzom bi nedvomno lahko krasila strani revij za moške: njena seksapilnost je več kot očitna in med poziranjem je niti ne zakriva. Szandrina fotografija v bikiniju dokazuje, da bi povsem zaslužila tudi naziv miss športa.

Krušni oče športnicam

Druga Jankovićeva podnajemnica je Švicarka Ariane Geissman. Pred prihodom v Krim je v sezoni 2009/10 igrala v danskem Aarhusu, takrat pa je nastal tudi njen profil na straneh tamkajšnje agencije Au pair s priloženo fotografijo nasmejane športnice: ozka bela majica jasno izriše poteze atletske postave. Z oglasom z dne 17. avgusta 2010 je iskala družino, ki bi ji na Danskem varovala otroke, stare od enega do dvanajst let. Prvi vtis torej kaže, da gre za neznačilno športnico, varuško, ko z znojem ne služi kruha na rokometnem igrišču. Ker so toliko stari otroci zelo zahtevni in naporni, je jasno, da je Ariane prava energijska bomba, če zmore poleg napornih treningov še varovati nepredvidljive malčke. Kdo ve, morda je prvi opazil oglas prav županov sin Jure in očeta nagovoril, naj posreduje pri upravi kluba, ki naj da prednost mladi Švicarki, ta pa bi lahko, potem ko bi se udomačila, rokometni dres morda kdaj nadomestila z animatorskimi oblačili in se pozabavala še z Jankovićevima vnukoma Vallom in Julio.

In da bi bilo še pestreje, se je veseli druščini z Madžarskega v Krimu in na Vinterci priključila še nova pridobitev: Ibolya Weiszne Mehlmann; v primerjavi s prejšnjima dekletoma ta ne pozira v izzivalnih oblačilih. Sledila je še Hrvatica, Dalmatinka otroškega obraza, ki se je ravno tako prijavila na županovem domačem naslovu. Kristina Franić je na pragu mladosti: rodila se je 1987 v Splitu. Za nasmejano svetlolasko, ki je dopolnila galerijo lepotic v Jankovićevem domu, bi ravno tako lahko rekli, da se ji nasmihata kariera in položaj v visoki družbi na Vinterci. 

VEČ V TISKANI IZDAJI NOVIC: Zoran Janković je zelo pozoren do rokometašic RK Krim. V svoji in tastovi soseski je obnovil vodovod in kanalizacijo.