Ljubljanski stanovanjski sklad opozarja na goljufa

Javni stanovanjski sklad mestne občine Ljubljana javnost svari pred goljufom, ki prek domnevnih zvez na skladu obljublja neprofitna najemna stanovanja. Do neprofitnega najemnega stanovanja mogoče priti le na podlagi udeležbe na javnem razpisu, opozarjajo.

Objavljeno
04. marec 2011 15.23
Ne. Š., delo.si
Ne. Š., delo.si
Ljubljana - Ljubljanski občan je Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana obvestil, da mu je znanec ponudil, da mu preko zvez na skladu lahko uredi najem neprofitnega stanovanja v Celovških dvorih. Naročil mu je, da mu da kopijo vloge skladu, sam pa ne komunicira z nikomer s sklada. Za uslugo bi mu moral občan plačati od 5.000 do 15.000 evrov, dogovor pa naj bi se začel še s plačilom večerje, piše STA.

Ko je namesto obljubljenega klica občan od stanovanjskega sklada dobil uraden odgovor, da so do najema neprofitnega stanovanja upravičeni le tisti, ki uspešno sodelujejo na javnem razpisu, je o tem obvestil sklad in zadevo prijavil policiji.

Podobni primeri so se v preteklosti že pojavljali, poroča STA. Na skladu opozarjajo, naj ljudje takšnim obljubam ne nasedajo in pozivajo, naj občani tovrstne goljufije prijavijo policiji, o tem pa obvestijo tudi njih.

Kot še poudarjajo, je do stanovanja mogoče priti le na podlagi sodelovanja na javnem razpisu. Trenutno poteka 14. javni razpis, naslednji pa bo objavljen predvidoma konec leta 2012.