Majerjeva v Drnovškovem uradu

Namestnica generalnega sekretarja v uradu predsednika republike je Magdi Majer, ki so jo v začetku decembra deložirali iz stanovanja v Kolizeju, zagotovila, da bo poskušala apelirati na pristojne institucije.

Objavljeno
28. december 2006 16.58
Janez Drnovšek
Ljubljana - Magdo Majer, ki so jo v začetku decembra na podlagi pravnomočne odločbe sodišča deložirali iz stanovanja v Kolizeju, je sprejela namestnica generalnega sekretarja v uradu predsednika republike Divna Potočar, so potrdili v uradu Janeza Drnovška. Potočarjeva je zagotovila, da bo poskušala apelirati na pristojne institucije, je pojasnila Magda Majer. Nekaj besed naj bi izmenjala tudi s predsednikom Drnovškom, kar pa v njegovem uradu zanikajo.

Družina Magde Majer, ki so jo v začetku decembra deložirali iz stanovanja v Kolizeju, je še vedno brez strehe nad glavo, čeprav ji je Mestna občina Ljubljana zagotovila, da ji bo priskrbela nujno bivalno enoto. Majerjeva je takrat izpolnila prijavnico za nujno bivalno enoto, na občini pa so zagotovili, da je nastanitev mogoča v najkrajšem možnem času. A ker se to še ni zgodilo, se je Majerjeva odločila, da se bo obrnila na predsednika države.

Danes jo je tako sprejela namestnica generalne sekretarke Drnovškovega urada, ki ji je zagotovila, da bo poskusila apelirati na pristojne institucije. Obrnila naj bi se na stanovanjski sklad in ljubljanskega župana Zorana Jankoviča, glede morebitne zaposlitve pa na ljubljanski Klinični center. Majerjeva odgovor pričakuje še danes ali v petek.

Nekaj besed si je Majerjeva, kot pravi, izmenjala tudi s predsednikom Drnovškom. Pojasnil ji je, da v konkretnem primeru nima nobenih pristojnosti, a naj bi s svojimi vplivom poskušal rešiti njen položaj. Drnovšek je še menil, da je Majerjeva žrtev birokracije in določene, verjetno "zrežirane" situacije, je še pojasnila Magda Majer.

V uradu predsednika republike so navedbe Majerjeve o krajšem pogovoru z Drnovškom zanikali, Magda Majer pa je znova potrdila, da ji je Drnovšek danes namenil nekaj besed, ko je "prišel mimo".