Mama koroške deklice nezadovoljna z delom policije

Aleksandra Tuksar stopila pred medije, vse obtožbe o zlorabi deklice pa zanika.

Objavljeno
17. november 2011 12.01
Posodobljeno
17. november 2011 12.01
G. P., T. L.
G. P., T. L.

KOTLJE – Potem ko je policija včeraj objavila fotografijo pogrešane koroške deklice Klare, je napoved, da se bo tudi sama javno izpostavila, uresničila še njena mama, Aleksandra Tuksar

V družbi zagovornice Irme Pavlinič Krebs je predstavnikom sedme sile predstavila svojo plat zgodbe. Po včerajšnji objavi dekličine fotografije je mama povedala, da z delom policije ni zadovoljna. Pravi, da je policijo že dlje časa prosila, da objavi dekličino fotografijo, pa so to storili šele zdaj. 

Boji se, da deklica ni več živa

Poudarila je, da deklice ni videla od oktobra 2010 in se boji, da morda celo ni več živa. Nihče namreč ne ve, kje je štiriletnica, hkrati kot deklica pa je izginila tudi dekličina babica po očetovi strani. Zanikala je tudi kakršno koli zlorabo deklice, to pa je zanikal tudi dedek, Anton Tuksar, ki se je prostovoljno odločil za poligraf – ta je pokazal, da obtožbe o njegovi krivdi ne držijo.

Mama in dedek sta pozvala javnost, naj pomagajo najti deklico. Mama se boji, da se je deklica sploh ne bo več spomnila, saj je, kot trdi Aleksandra, očetova družina deklico nenehno ščuvala proti njej.

Objava fotografije v medijih dale prve rezultate

Milena Trbulin s celjske policijske uprave nam je povedala, da so po včerajšnji objavi dekličine fotografije v medijih prejeli kar nekaj klicev in vse informacije o tem, kje da je deklica, preverjajo. Več informacij za zdaj ne želi razkriti.