Mariborčani sklepajo koalicijo

Današnji dan v Torinu ne bo pomemben samo zaradi morebitne univerzijade v Mariboru, pač pa tudi zaradi podpisa dogovora o koalicijskem delovanju v mariborskem mestnem svetu.

Objavljeno
16. januar 2007 07.00
Predsednik uprave Andrej Verlič je potrdil, da je uprava za generalnega direktorja namestila Jože Jurkoviča
Maribor – Današnji dan v Torinu ne bo pomemben samo zaradi morebitne univerzijade v Mariboru, pač pa tudi za koalicijo v mariborskem mestnem svetu. V to italijansko mesto so namreč na razglasitev organizatorja univerzijade leta 2011 odpotovali tudi najvišji predstavniki vseh treh največjih strank v mestnem svetu – Franc Kangler iz SLS, Igor Marinšek iz SDS in Andrej Verlič iz LDS, vabila za udeležbo pa so dobili tudi vsi predsedniki strank in list v mestnem svetu. Tam naj bi se dokončno dogovorili, kdaj bodo podpisali koalicijski sporazum na mestni ravni. To naj bi se zgodilo še ta teden, kajti večina predstavnikov podpisnic sporazuma želi, da bi ga sklenili pred drugo sejo mestnega sveta, ki bo v ponedeljek, 22. januarja.

Glavni razlog, da so podpisniki koalicijske pogodbe počakali do današnje razglasitve prireditelja zimske univerzijade 2011, je, da je ta športna prireditev eden pomembnejših projektov mestne koalicije, ki jih predvideva za pripravljeni sporazum. Če Mariboru danes v Torinu ne bi uspelo dobiti organizacije univerzijade 2011, bo treba ta projekt črtati iz besedila.

Več o tem v torkovi tiskani izdaji Dela