Erjavec ni vedel, da je Ujčič neplačnik

Zaposleni in honorarni sodelavci že skoraj pol leta niso dobili plačil.

Objavljeno
28. oktober 2011 12.25
Posodobljeno
28. oktober 2011 12.25
D. P.
D. P.

LJUBLJANA – Zaposleni in honorarni sodelavci televizije RTS že pol leta niso dobili plač, še vedno pa ni znana usoda televizije. Nekdanji direktor, danes pa solastnik podjetja Janez Ujčič, tudi mariborski podžupan in kandidat za poslanca v stranki Desus, ne zanika, da težav ni.

Plač ni, le sestanek

»Vsi solastniki se trudimo na vse kriplje, da skušamo to sanirati. Imeli smo nekaj trdnih obljub, da bomo dobili prilive, a se to ni zgodilo. Danes popoldne imamo še en sestanek,« pravi Ujčič, ki pričakuje, da bodo zaposleni dobili nekaj sredstev. V tem hipu bi televizija potrebovala vsaj 200.000 evrov, da poplača vse dolgove.

Zaposleni potrpežljivi

Zanika, da bi se ga zaposleni bali. »Ne. Mislim, da so to najlojalnejši ljudje, kar jih poznam. Verjamejo mi in spoštujejo to, kar sem naredil. Imajo zelo visok tolerančen prag. Precej višji kot pri vsakem podjetju, kjer bi v dani situaciji že dvignili glas.«

Nisem tajkun


Ujčič je tudi kandidat Desusa na predčasnih parlamentarnih volitvah. Poudarja, da nima slabe vesti ob kandidaturi, četudi je televizija v takih težavah. »Nisem noben tajkun.« Mnogi mu očitajo, da vozi pregrešno drag avto. Tega očitka ne sprejema, in sicer z argumentom, da je v zadnjih 25 letih vedno vozil dobre avtomobile, tudi boljše, kot ga premore danes. Potrdil pa je, da njegov zdajšnji stane okoli 60.000 evrov.

Erjavec ni vedel za Ujčičeve težave


Predsednik stranke Desus Karl Erjavec je za Slovenske novice povedal, da problematike kandidata za novega poslanca ne pozna, zato smo mu zadevo pojasnili. Vprašali smo ga, ali to ne meče slabe luči na stranko. »Tega ne morem komentirati. Presenetili ste me z vsem tem, takih vprašanj nisem pričakoval.« Dejal je, da se borijo za pravice upokojencev in delavcev. O izboru Ujčiča za kandidata za poslanca pa je odgovornost prevalil na mestno organizacijo v Mariboru. »Postopek je stekel, izbrali so ga, očitno mu zaupajo in je po njihovem primeren kandidat.«