Marina Portorož ni prestrašila svetnikov

Piranski svetniki podprli županove predloge, z zamikom bodo odločali le o Parku Sonce.

Objavljeno
27. november 2015 13.41
bsa/Marina Portoroz
Boris Šuligoj
Boris Šuligoj
Piran – Piranski svetniki se niso prestrašili groženj Marine Portorož oziroma pravnih mnenj. Sprejeli so vse predvidene sklepe, in to celo brez glasu proti, le pri odloku o začasnih ukrepih na območju zemljišča Parka Sonce bodo namesto sprejetja po hitrem postopku imeli dve branji.

Župan Peter Bossman se je strinjal, da sprejetje odloka o začasnih ukrepih na območju Parka Sonce obravnavajo v dveh branjih. To je utemeljil s pojasnilom, da daje možnost Marini Portorož po dogovarjanju pri zapletu z zemljiščem. Poleg tega so svetniki šele včeraj prejeli gradivo in opozorila Marine Portorož o domnevni nezakonitosti sprejetja takšnega odloka, zato je po županovem mnenju prav, da se najprej seznanijo z argumenti Marine.

Za odlok o koncu izdelave OPPN za Lucijo Center je glasovalo 21 svetnikov in 19 za začetek izdelave novega OPPN za Park Sonce. Postopek za njegovo sprejetje bo trajal skoraj leto dni. Svetniki so soglasno sprejeli tudi predlog odloka o koncesiji za upravljanje Marine Portorož. Direktor Marine Sebastjan Selan je bil navzoč seji, vendar ni spregovoril. Vse kaže, da bo Marina sprožila tožbe.

Svetniki so potrdili tudi za mnoge sporno odločitev, da uprava začne pripravo OPPN za cesto skozi Bernardin, kar naj bi trajalo predvidoma eno leto. Je pa župan zagotovil, da gre za rezervni scenarij, ki bo izveden samo, če bi Bernardin hotel zapreti sedanjo cesto čez hrib. Piranski občinski svet je podprl tudi predlog, da za pet let za novo ravnateljico Obalnih galerij Piran imenuje Jelko Pečar, doslej vršilko dolžnosti.