Marinič že tri leta ne plačuje stanovanja

Poslanec SDS Branko Marinič že tri leta ne plačuje stroškov najetega državnega stanovanja v središču Ljubljane, upravljalcu pa dolguje že več kot 2500 evrov.

Objavljeno
19. oktober 2009 21.59
Ti. K./STA
Ti. K./STA
Ljubljana - Poslanec SDS Branko Marinič že tri leta ne plačuje stroškov najetega državnega stanovanja v središču Ljubljane, upravljalcu pa dolguje že več kot 2500 evrov, je poročala komercialna televizija. Poslanec je po poročanju televizije sicer DZ pred nekaj urami obvestil, da stanovanja ne bo imel več v najemu.

Marinič je upravljalcu dolžan obratovalne stroške za 33 mesecev, pri čemer se višina posameznega mesečnega zneska giblje med 60 in 80 evri. Z obrestmi vred tako upravljalcu dolguje že 2.500 evrov.

 

Poslanec je danes za televizijo pojasnil, da "položnic upravljalca v življenju še ni videl, da ima tri ključe, a nobeden ne odpira nabiralnika". Ob tem pa je predsednik mandatno-volilne komisije DZ, ki skrbi za poslanska stanovanja, Dušan Kumer za televizijo dejal, da drugi stanovalci v stavbi, kjer stanuje Marinič, teh težav nimajo, čeprav imajo istega upravljalca. Kumer ob tem dodaja, da bo Marinič stroške moral poravnati, sicer ga čaka tožba