Marjan Poljšak: Sem najbolj zanesljiv

Dolgoletnega župana Ajdovščine na tokratnih volitvah izziva sedem protikandidatov, SMC pa ne bo podprla nikogar.

Objavljeno
09. september 2014 23.43
hočevar Sindikati - Primorje
Katja Željan, Nova Gorica
Katja Željan, Nova Gorica

Ajdovščina – »Nisem domišljav, toda po moji logiki sem najbolj zanesljiv in izkušen med vsemi kandidati,« svoje izzivalce na letošnjih lokalnih volitvah ocenjuje dolgoletni ajdovski župan Marjan Poljšak, ki se poteguje za že peti mandat prvega moža Ajdovščine. Za županski stolček tokrat tekmuje relativno veliko novih in v občinski politiki neznanih obrazov.

Poleg Poljšaka so kandidati za ajdovskega župana še Nadja Ušaj Pregeljc (NSi), Tadej Beočanin (SD), Radovan Štor (SDS), Erik Štrukelj (Zveza za Primorsko), Goran Velikonja (Slovenija za vedno), Tino Mamić (Lista Čaven) in Ožbej Marc (nestrankarski kandidat s podporo Liste Srce). Če so prvi trije dobro znani obrazi občinske politike – vsi so namreč zdajšnji občinski svetniki –, ima preostala četverica na tem področju manj izkušenj, čeprav nikakor ne gre za neznana imena.

Tina Mamića javnost med drugim pozna kot nekdanjega odgovornega urednika Primorskih novic in člana programskega sveta RTVS ter zdajšnjega predsednika Združenja novinarjev in publicistov (ZNP), Ožbej Marc je nekdanji kadrovik v Primorju, Erik Štrukelj pa trenutno predseduje krajevni skupnosti Cesta. Ob tem je zanimivo tudi, da tako Goran Velikonja tako kot Tino Mamić že vrsto let živita na Obali.

Razmere na lokalnem političnem prizoriššču se pravzaprav zelo razlikujejo od tistih izpred štirih let, ko so predsedniki občinskih odborov SD, SDS, NSi in SLS podpisali pogodbo o podpori skupnemu kandidatu Borisu Ježu in skupnem nastopu na volitvah. Mnoge preseneča tudi dejstvo, da v Stranki Mira Cerarja (SMC) na Ajdovskem niso izrekli podpore nobenemu od županskih kandidatov.

»Svojega županskega kandidata v prvem krogu volitev nimamo, vsak naš član se bo odločil po lastni vesti in presoji,« je včeraj za Delo potrdil Jordan Polanc, predsednik lokalnega odbora SMC. In medtem ko se večina kandidatov izogiba napovedim, kakšni bodo rezultati v prvem krogu volitev, je Mamić za naš časopis včeraj izrazil dvom, da se bo Poljšaku sploh uspelo uvrstiti v drugi krog. »Takšna izjava je, milo rečeno, neresna. Če pa je Mamić resno mislil, kar je dejal, je milo rečeno zelo domišljav,« je komentiral Poljšak.