Marko Jaklič do izteka roka ne bo podrl svoje črne gradnje

Marko Jaklič se prostovoljnega rušenja svoje kmetije v Selu nad Polhovim Gradcem ni niti lotil, kaj šele, da bi ga dokončal.

Objavljeno
30. november 2011 11.36
Posodobljeno
30. november 2011 14.00
Janez Petkovšek, Ljubljana
Janez Petkovšek, Ljubljana

Ljubljana - Po sklepu o dovolitvi izvršbe bi moral Marko Jaklič, direktor Ljubljanskih Lekarn, na svoji zaščiteni kmetiji v Selu nad Polhovim Gradcem najkasneje do 1. decembra odstraniti vse nezakonito zgrajene počitniške objekte. Prostovoljnega rušenja se ni niti lotil, kaj šele, da bi ga dokončal. Namesto tega še naprej išče vse možne pravne bilke, da bi se prisilni izvršbi izognil ali jo vsaj odložil.

Četudi vse njegove pritožbe na ministrstvu za okolje in prostor kot drugostopenjskemu organu oziroma na upravnem sodišču še niso rešene, to ne pomeni, da postopek izvršbe ne poteka naprej. Dejstvo je namreč, da mu od 25. marca 2005, ko se je inšpekcijski postopek začel, pa vse do danes ni uspelo pridobiti gradbenega dovoljenja, s katerim bi lahko legaliziral črno gradnjo.

Ker ni bil sprejet niti nov občinski prostorski načrt občine Dobrova - Polhov Gradec, po katerem bi morda lahko legaliziral svoj stanovanjski, gospodarski in armiranobetonski objekt na jugovzhodni strani gospodarskega poslopja (prvi s tlorisno velikostjo 14,9 x 9,9 metra, drugi 15,5 x 9,9 metra, tretji pa 9,9 x 9,3 metra), tri betonske škarpe (dolge 78, 28 in 24 metrov) na južni strani objekta in zunanji bazen (velik 4,6 x 9,5 metra) z objektom za bazensko črpalko, pa se mu močno približuje tudi dan, ko bo gradbena inšpektorica na njegovo posestvo prišla z gradbenimi stroji in mu objekte odstranila prisilno.