Medijske toplice ne gredo na dražbo

Upniki odstopili od izvršbe, PSZ Darka Zupanca je poravnal 48.000 evrov dolga.

Objavljeno
05. november 2012 16.19
*iza* Medijske toplice
Polona Malovrh, Trbovlje
Polona Malovrh, Trbovlje

Trbovlje - Za jutri razpisane javne dražbe hotelsko-bazenskega kompleksa v Medijskih toplicah pred okrajnim sodiščem v Trbovljah ne bo. Lastniki družbe Medijske toplice oziroma njihova krovna družba Poslovni sistemi Zupanc (PSZ) iz Celja so upnikom poravnali ves dolg, zato so ti od izvršbe odstopili.

V Elektru Ljubljana oziroma v novi družbi Elektro energija so za Delo potrdili, da je PSZ včeraj v celoti poravnal dolg 25.000 evrov. Svoj del dolga, 19.400 evrov, je že v petek na račun dobila trboveljska Fortuna Pil. Zato sta upnika na okrajno sodišče vložila predlog za umik izvršbe. Enako je storil tudi podjetnik Aleksander Šarlah.

Fortuni Pil, Elektru Ljubljana in žalskemu podjetniku Šarlahu so družbe v solastništvu celjskega finančnika Darka Zupanca skupaj s stroški dolgovale 48.000 evrov. Na podlagi sklepa o izvršbi je predsednik okrajnega sodišča v Trbovljah Gregor Špajzer za danes naprodaj ponudil dolžnikovo premoženje na Izlakah, katerega izklicna cena je petindvajsetkrat presegla skupen dolg. Izklicna cena za Medijske toplice je bila 1,2 milijona evrov. »Žal je izvršba najhitrejši ukrep, s katerim dolžnika prisiliš, da dolg poravna,« je za Delo dejal Stane Bočko, direktor Fortune Pil.

Nad poravnavo so manj navdušeni v Izlakah, kjer so upali, da se bo za Toplice našel kupec, ki bo z njimi bolje gospodaril od Celjanov. Hotelski kompleks je zaprt vse od leta 2009, propadli so vsi poskusi oddaje v najem ali prodaje. Neuradno bi ga PSZ prodal za dva milijona evrov, a kupce odvračajo večmilijonske hipoteke in neurejeno lastništvo bližnjih lokalov.