Medved na letališču

V bližini športnega letališča pri Divači so v soboto nekaj po 17. uri opazili večjega medveda. Obstaja velika nevarnost, da se bo vrnil, zato policisti opozarjajo na previdnost.

Objavljeno
23. avgust 2009 19.55
Boris Šuligoj
Boris Šuligoj
Divača - V bližini športnega letališča pri Divači so v soboto nekaj po 17. uri opazili večjega medveda. Ni še povsem jasno, kaj je tam počel. Ko je ugledal ljudi, je odhlačal proti cesti za Dolnje Ležeče. Kasneje je dežurni delavec Zavoda za gozdove Slovenije po sledeh ugotovil in potrdil njegovo prisotnost.

Verjetno sta ga pasji lajež in prihod ljudi prepričala, da se je umaknil. Ker pa je tam kar nekaj sadežev, ki mu gredo v slast, (menda tudi smetišče), je precejšnja verjetnost, da je prišel na pašo oziorma po hrano. Obstaja velika verjetnost, da se bo na kraj vrnil, zato policisti opozarjajo, da previdnost med sprehodi v okolici Dolnjih Ležeč in Vremščice ni odveč.

Anton Marinčič, vodja področne intervencijske skupine Zavoda za gozdove, nam je potrdil, da je na območju Vremskega pogorja medvedka s tremi mladiči, ki je označena. Šele v naslednjih dneh bodo lahko računalniško pregledali njeno gibanje in ugotovili, ali je bila morda ona na omenjenem območju. Sicer pa se mevedi v tem delu Primorske umikajo ljudem in zadnje čase ni bilo bližnjih srečanj z njimi.