Megla bo vse trdovratnejša

Vožnjo je potrebno prilagotiti razmeram na cesti.

Objavljeno
17. november 2011 09.06
Posodobljeno
17. november 2011 09.30
P. J.
P. J.
LJUBLJANA – Megla povzroča velike težave, slaba vidljivost pa od voznikov na cesti zahteva dodatno pozornost in koncentracijo.

V naslednjih dneh meteorologi ne napovedujejo bistvenih vremenskih sprememb. »Še vedno bo megleno po nižinah, nad 500 metri pa jasneje,« so dejali na agenciji za okolje. V soboto naj bi se vreme poslabšalo tudi ob morju, ko bo megla tudi tam. »V naslednjih dneh bo megla vse trdovratnejša,« je dejal dežurni meteorolog.

Varno na cesti

Nekaj nasvetov za varno vožno so pripravili PU Celje, saj se je na Celjskem v zadnjem tednu zgodilo nekaj hudih nesreč, v katerih so življenje izgubile tri osebe, za življenja treh pa se še borijo.

»Prejšnji konec tedna se je precej ohladilo, kar pomeni, da so se precej spremenile karakteristike vozišč (mokra, spolzka, v nočnem in jutranjem času lahko tudi poledenela). Spremembe pomenijo, da moramo tudi vozniki spremeniti način vožnje. Voziti moramo previdneje, predvidevati moramo, da se v senčnem, zatišnem ovinku, na mostu, ob potokih, rekah ali na kakšni drugi izpostavljeni legi lahko pojavi spolzko vozišče, da je na cestah ogromno divjadi, predvsem srnjadi.

Vsaj za nekaj kilometrov na uro je treba znižati hitrost vožnje. Od tega torka, 15. 11., je treba na vozilih imeti tudi ustrezno opremo (zimske pnevmatike). Vsem voznikom svetujemo, da si skladno s finančnimi zmožnostmi nabavijo in na vozila namestijo zimske pnevmatike, saj je vožnja z njimi varnejša in v zimskih razmerah tudi udobnejša,« so zapisali.