Hilda Tovšak: »Na luni sem, to napišite, ker se to dobro bere«

Pohvalila se je, da nenehno sodeluje s policijo in pravosodjem.

Objavljeno
10. november 2011 10.49
Posodobljeno
10. november 2011 14.00
D. P.
D. P.

LJUBLJANA, BREŽICE – »Na luni sem, to napišite, ker se to dobro bere. Kot sem rekla, svobodna sem. Kaj sem vam naredila, da me kličete,« nas je danes po telefonu nahrulila gradbena baronica Hilda Tovšak. Klicali smo jo, da bi preverili pisanje Financ, ki so jo ujele na poti. Zapisali so, da na Hrvaško, po novem pa naj bi sodelovala z avstrijskim podjetjem Strabag. In vprašanje o Strabagu je že tako razburjeno Tovšakovo razburilo do konca.

Izgovarja se na policijo

Zanikala je, da bi bila čez mejo, ko smo jo vprašali, ali po novem resnično sodeluje z avstrijskim gradbenim podjetjem Strabag. »Pa zakaj vas to zanima? Lepo vas prosim ... sem svobodna oseba. Gibljem se, kjer sama hočem. V tem času nenehno sodelujem s policijo in pravosodjem.«

Pogovor je potem potekal takole:

»Nam ničesar ne dolgujete, ima pa javnost pravico vedeti, kaj delate. Ali torej drži, da ste na Hrvaškem?« smo nadaljevali.

»Nisem, ta informacija ni točna.«

»A iz zvonjenja telefona je bilo jasno, da ste v tujini,« se nismo dali prepričati.

»Ponavljam – na voljo sem policiji in pravosodju, z mano nimajo težav. Bila sem le v Brežicah, ker sem imela osebne opravke.« O sodelovanju s Strabagom nismo izvedeli ničesar, saj se je Tovšakova na hitro poslovila, vendar povezave z Avstrijci tudi ni zanikala.