Mercator prodan v nekaj tednih?

Nadzorniki in uprava o pogojih za nadaljevanje postopka prodaje Agrokorju.

Objavljeno
14. november 2011 07.53
Posodobljeno
14. november 2011 08.20
Mo. S.
Mo. S.

LJUBLJANA – Nadzorni svet Mercatorja bo danes z upravo nadaljeval pogovore o prodaji večinskega deleža trgovca hrvaškemu Agrokorju. Po poročanju Financ so nadzorniki pa tudi lastniki odločeni, da se prodaja nadaljuje, in menijo, da bi jo lahko izpeljali v nekaj tednih.

Prodaja zagotovo bo

Tudi predsednik uprave NLB Božo Jašovič je na petkovem posvetu finančnikov v Portorožu zagotovil, da prodaja bo. Jašovič sicer skupaj s skupino Laško, z bankami in s skupino NFD prodaja dobro polovico trgovca.

Danes morajo nadzorniki z upravo določiti pogoje, ki jih bodo kupci morali izpolniti, da bi lahko pod drobnogled vzeli 50 največjih nepremičnin in dolg. Agrokor skrbnega pregleda ne načrtuje, delni pregled pa bi lahko bil končan v nekaj dneh.

Pogoj je sklenitev dveh dogovorov

Uprava je pod vodstvom Žige Debeljaka za to postavila dva pogoja, in sicer sklenitev dogovora o ureditvi medsebojnih razmerij med Mercatorjem in Agrokorjem ter sklenitev dogovora med Mercatorjem in konzorcijem lastnikov o odpravi tveganj refinanciranja.

Kot še poročajo Finance, naj nadzorniki ne bi dopustili prakse, ki bi odstopala od mednarodne oziroma določil, a jih kupec a priori ne bi mogel potrditi.