Mesić bi se rad videl z Drnovškom

Hrvaški predsednik Stipe Mesić je danes v Zagrebu povedal, da ni seznanjen z razlogi za odložitev njegovega neuradnega srečanje s slovenskim kolegom Janezom Drnovškom.

Objavljeno
06. februar 2007 16.04
Stipe Mesić in Janez Drnovšek
Zagreb - Hrvaški predsednik Stipe Mesić je danes v Zagrebu povedal, da ni seznanjen z razlogi za odložitev njegovega neuradnega srečanje s slovenskim kolegom Janezom Drnovškom, ki je bilo načrtovano za 15. februar v Bjelovarju ob predstavitvi Drnovškove knjige. Napovedal pa je, da se bosta z Drnovškom danes pogovarjala in da bo skušal izvedeti razloge za odpoved srečanja.

V odgovoru na novinarsko vprašanje je sicer hrvaški predsednik zanikal trditev, da je srečanje preloženo zaradi poslabšanih odnosov med Hrvaško in Slovenijo.

"Janez Drnovšek samostojno odloča o vseh svojih potezah, tudi o svoji knjigi in ni odvisen o dnevnopolitičnih dogajanj," je dejal Mesić. Dodal pa je, da bi bila kakršnakoli skupna pobuda predsednikov za umiritev odnosov v tem trenutku prezgodnja.
Drnovškov svetovalec Ivo Vajgl je v ponedeljek zvečer v oddaji Otvoreno hrvaške televiziji HTV izjavil, da je srečanje predsednikov prestavljeno zaradi tehničnih razlogov in da se bosta predsednika sešla kmalu. Iz urada Drnovška drugega pojasnila ni bilo.