Meško: Direktor izvaja mobing

Odgovorni urednik na Slovenski tiskovni agenciji Borut Meško je zavrnil očitke, ki jih po njegovih besedah nanj naslavlja direktor STA Bojan Veselinovič. Meni, da direktor nad njim izvaja mobing.

Objavljeno
20. oktober 2009 15.08
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Ljubljana - Odgovorni urednik na Slovenski tiskovni agenciji Borut Meško je zavrnil očitke, ki jih po njegovih besedah nanj naslavlja direktor STA Bojan Veselinovič. Meni, da direktor nad njim izvaja mobing.

 

Meško je dejal, da je iz enega od direktorjevih sporočil razumel, da mu mora poročati o presežkih in pomanjkljivostih pri posameznem novinarju.

 

Pojasnil je, da je možno, da dobi odpoved v roku enega tedna. Gre za dva postopka, in sicer za razrešitev z mesta odgovornega urednika in za izredno odpoved delovnega razmerja zaradi hujše kršitve. Ta hujša kršitev je po mnenju direktorja ta, da ni pripravil pisnega programa prilagoditve STA novim razmeram. Napovedal je, da bo zelo verjetno iskal pravico na sodišču.

 

Nekdanji urednik notranjepolitične redakcije STA Uroš Urbanija je dejal, da je direktor sam priznal, da se "stvari dobro pokrivajo in da projekt evropskih volitev dobro teče". Dejal je, da je oba prosil, naj se usedeta in pogovorita.

 

Nekdanji urednik na Dnevniku Igor Mekina je menil, da morajo novinarji stopiti skupaj in se upreti pritiskom ne glede na to, "ali nas imajo za leve ali desne". Uredniške zadeve morajo ostati uredniške in uprava se ne more vpletati v to, je poudaril.

 

Predsednik Združenja novinarjev in publicistov Igor Kršinar pa je povedal, da bo v primeru, če bo Meško izgubil službo, za to kriv predsednik vlade Borut Pahor, saj je bila vlada tista, ki je imenovala Veselinoviča za direktorja.

 

Direktor STA Bojan Veselinovič je 13. oktobra začel postopek za razrešitev Boruta Meška s funkcije odgovornega urednika STA. Kot je direktor zapisal v pismu zaposlenim, je z začetkom postopka seznanil Meška in mu posredoval obrazložitev hujše kršitve njegovih obveznosti