Miklavčič se vrača na delovno mesto

Minister za zdravje Borut Miklavčič naj bi se po besedah premiera Pahorja vrnil na delovno mesto. Po besedah njegove lečeče zdravnice Bojane Žvan bo minister ob koncu tedna odpuščen iz bolnišnice.

Objavljeno
24. avgust 2009 16.52
Ta.R./STA
Ta.R./STA
Brdo pri Kranju - ''Minister za zdravje Borut Miklavčič se po informacijah, ki jih imam, vrača na delovno mesto,'' je na današnji novinarski konferenci med sejo vlade na Brdu pri Kranju, povedal premier Borut Pahor. Kdaj natančno se bo vrnil, pa bodo po njegovem sporočili z ministrstva.

Ministrova lečeča zdravnica Bojana Žvan je pojasnila, da je počutje ministra zelo dobro in se še izboljušuje. Ta teden se bo nadaljevala kompleksna rehabilitacija, načrtujejo pa, da bo minister ob koncu tedna odpuščen iz bolnišnice in nadaljnja rehabilitacija v zdravilišču ne bo potrebna. Predstojnica kliničnega oddelka za vaskularno nevrologijo in intenzivno nevrološko terapijo Nevrološke klinike Univerzitetnega kliničnega centra Žvanova je še povedala, da je minister v času rehabilitacije neprestano v stiku s sodelavci z ministrstva za zdravje in dnevno rešuje tekočo problematiko.

Kot je znano, so ministra Miklavčiča 13. avgusta hospitalizirali v šibeniški bolnišnici zaradi suma na možgansko kap. Dva dni kasneje so Miklavčiča z reševalnim vozilom premestili v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer je njegova lečeča zdravnica napovedala, da bo v nekaj dneh odpuščen, saj da se njegovo zdravstveno stanje iz dneva v dan izboljšuje.