Mimo vrste za štiri evre

Zavarovalnica Adriatic Slovenica ponuja novo zdravstveno zavarovanje, ki bo z določeno zavarovalnino omogočilo preskok čakalne vrste v javnem sistemu.

Objavljeno
21. december 2006 07.00
Še vedno precej ljudi čaka na zadnji dan
Ljubljana – Zavarovalnica Adriatic Slovenica ponuja novo zdravstveno zavarovanje, zavarovanje za skrajšanje čakalnih vrst. Za mesečno zavarovalnino od 4,17 do 8,35 evra (glede na starost) omogoča preskok čakalne vrste v javnem sistemu, daljše od treh tednov, in pregled v samoplačniški specialistični ambulanti v desetih dneh v skupni letni vrednosti do 270 evrov. To je poleg obveznega in dopolnilnega že tretje zdravstveno zavarovanje v Sloveniji za isto storitev. Adriatic Slovenica ga za zdaj ponuja 334.000 prebivalcem, ki so dopolnilno zavarovani pri njej.

Novo zavarovanje obsega plačilo stroškov prvega in vseh kontrolnih pregledov ter plačilo stroškov pripadajočih diagnostičnih preiskav v dermatologiji, ginekologiji, interni medicini, nevrologiji, oftalmologiji, ortopediji, otorinolaringologiji in urologiji. Diagnostične preiskave obsegajo poleg laboratorijskih še EKG, EEG, EMG, mamografijo, rentgenske in ultrazvočne preiskave ter pregled brisa materničnega vratu. V obrazložitvi pristopne izjave za podpis zavarovalne pogodbe je še zapisano, da zavarovalnica zagotavlja obisk v naštetih specialističnih ambulantah v desetih dneh ob pogoju, da je v javnem sistemu obveznega zavarovanja čakalna doba daljša kot tri tedne. Za katere ordinacije gre?

»Kdor se bo zavaroval za skrajšanje čakalnih vrst, bo imel pravico do obiska katere koli izmed približno 300 samoplačniških ambulant v Sloveniji, s katerimi ima Adriatic Slovenica že sklenjene pogodbe. To so ambulante, ki jih imajo zdravniki, ki so čisti zasebniki, koncesionarji, ali pa so zaposleni v katerem izmed javnih zavodov,« je povedal Dušan Čebohin, izvršni direktor področja zdravstvenih zavarovanj pri Adriatic Slovenici.

Več si preberite v današnjem Delu!