Mirage toži državo

Novomeško podjetje Mirage Holography Studio, ki je izdelovalo registracijske nalepke za vozila, je izračunalo, da mu je država povzročila za 4,886.326 evrov škode.

Objavljeno
26. januar 2007 07.00
Direktor družbe Mirage Robert Rotar
Ljubljana – Novomeško podjetje Mirage Holography Studio, ki je izdelovalo registracijske nalepke za vozila, je izračunalo, da mu je država povzročila za 4,886.326 evrov škode. Zaradi spremembe zakona o varnosti cestnega prometa in odpravi nalepk aprila 2005 je namreč ministrstvo za notranje zadeve še pred iztekom razdrlo pogodbo za izdelavo nalepk, ki sta jo Mirage in Cetis podpisala z državo. Medtem ko se Cetis ni odločil za tožbo, Mirage toži državo in terja plačilo škode, ki je nastala zaradi izgubljenega dobička in zalog neporabljenega materiala. Mirage je v postopku prisilne poravnave, zato se gospodarski spor obravnava prednostno, na prvem naroku za obravnavo na ljubljanskem okrožnem sodišču pa je bilo določeno, da bodo priče zaslišali 21. marca.

Vodja službe za odnose z javnostjo na notranjem ministrstvu Nina Klun nam je sporočila, da se stališče ministrstva ni spremenilo. Menijo namreč, da je zahtevek podjetja Mirage neupravičen, in dodajajo, da je notranje ministrstvo pravi čas obvestilo Mirage, da bodo v zvezi z nalepkami nastale spremembe.

Novomeški odvetnik Borut Škerlj , ki zastopa Mirage, pa nam je povedal, da so o zadevi obvestili tudi ministra za javno upravo Gregorja Viranta, ker je v javnih nastopih večkrat okrcal državno pravobranilstvo, da bi moralo pogosteje sklepati poravnave. Kakor nam je včeraj dejal minister Virant, se sicer res zavzema, da bi država sklepala poravnave, vendar le v tistih primerih, ko je verjetno, da bo spor izgubila. Dodal je še, da sta se z notranjim ministrom Dragutinom Matejem dogovorila, da pri pogajanjih s podjetjem Mirage ne bo sodeloval, saj pogovore vodi notranje ministrstvo. Zato podrobnosti tožbenega zahtevka ne pozna.

Več si preberite v današnji tiskani izdaji Dela!