Mišič bo prvi koprski nogometaš

Podpredsednik FC Koper Ante Guberac: »Da je predsednik uprave največjega pokrovitelja vodi klub, je logično.«

Objavljeno
11. oktober 2013 14.23
S. P., Delo.si
S. P., Delo.si

Koper - Predsednika uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič je po včerajšnjem podpisu krovne sponzorske pogodbe z Luko Koper dobil dres Nogometnega kluba Koper s številko 11.

Slovenske novice poročajo, da je podpredsednik FC Koper Ante Guberac po včerajšnjem podpisu krovne sponzorske pogodbe dejal, da bodo kandidaturo za predsednika kluba na skupščini ponudili Mišiču, predsedniku uprave Luke, ki za to delovno mesto sicer še vedno nima pogodbe.

Guberac je pojasnil, da v sponzorski pogodbi sicer ni izrecno določeno, da predsednik uprave največjega pokrovitelja vodi klub, je pa logično. Petletna sponzorska pogodba Luke Koper je sicer vredna 2,5 milijona evrov.

Koprski klub je v preteklosti, ko je bil predsednik uprave Robert Časar, vodil takratni član uprave luke Aldo Babič. Da postane predsednik uprava največjega sponzorja tudi predsednik kluba, ki ga sponzorira, je sicer v navadi.

Predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) je predsednik uprave največjega sponzorja Gorenja Franjo Bobinac. Tudi predsednik propadlega nogometnega kluba Primorje Ajdovščina je bil v času vodenja danes propadle družbe Primorje Dušan Črnigoj, šef gradbenika SCT Ivan Zidar pa je bil dolga leta predsednik Nogometnega kluba Olimpija.