Burja deset dni pihala neprekinjeno

Burja na Primorskem je ponoči oslabela, tako je primorska avtocesta pri predoru Kastelec ponovno odprta, prav tako Luka Koper.

Objavljeno
27. februar 2018 08.14
Sneg, zima, motivi
Š. J., STA
Š. J., STA

Ljubljana – Burja na Primorskem je ponoči oslabela, tako je primorska avtocesta pri predoru Kastelec ponovno odprta. Prav tako je ponovno odprta Luka Koper. Po poročanju prometnoinformacijskega centra močan veter ponekod v Pomurju in na Gorenjskem ovira promet, ponekod dela tudi snežne nanose. Vozite previdno.

Kot je danes tvitnila agencija za okolje, je sicer burja neprekinjeno pihala 10 zaporednih dni, danes pa je začela slabeti oz. povečini ponehala. Vremenoslovci sicer še vedno opozarjajo na mraz, ki bo vztrajal do vključno četrtka, ko bo tudi čez dan temperatura v notranjosti vztrajala pod lediščem. V večjem delu Slovenije bo srednja dnevna temperatura pod –7 stopinj Celzija. Občutek mraza bo stopnjeval veter, opozarjajo vremenoslovci.

Zaradi zimskih razmer je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cestah Ajdovščina–Col–Črni Vrh–Godovič. Pa tudi na hrvaški strani mejnih prehodov Zavrč, Središče ob Dravi, Babno Polje, Petrina, Metlika, Gruškovje in Petišovci. Izločanje se izvaja na podravski avtocesti pred počivališčem Podlehnik proti Hrvaški.

Prepoved za tovorna vozila je na glavni cesti Novo mesto–Metlika, Štrekljevec–Jugorje ter na mejnem prehodu Dobovec proti Hrvaški.

Prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 tone je zaradi zimskih razmer na glavni cesti Škofljica–Žlebič.

Na prelazih Ljubelj ter Jezerski Vrh je na avstrijski strani obvezna uporaba verig.

Aktualne razmere na slovenskih cestah lahko spremljate TUKAJ.