MOL le odstranil Gratel

Ker je podjetje Gratel brez dovoljenja nadaljevalo s polaganjem optičnih kablov, je MOL izvedla odstranitev mehanizacije in gradbenega materiala z občinskih cest na območju Bežigrada.

Objavljeno
10. marec 2007 18.14
Ljubljana - Inšpektorji Mestne občine Ljubljana (MOL) so danes z delavci KPL nadaljevali z odstranjevanjem mehanizacije in gradbenega materiala podjetja Gratel in podizvajalca Rešet z občinskih zemljišč na območju Bežigrada. Posredovali so na Presečnikovi, Triglavski in ulici Pohorskega bataljona. S Presečnikove ulice so delavci KPL odpeljali prikolico s kolutom optičnega kabla, z ulice Pohorskega bataljona pa manjši bager ter frezo.

Vodja projekta optičnih telekomunikacij za Ljubljano pri Gratelu Tomaž Kržišnik je povedal, da mu je inšpektor izdal odločbo, po kateri mora Gratel odstraniti gradbeni material z občinskih zemljišč. Kržišnik je povedal, da so material in stroje odstranili na zasebna zemljišča, kjer so jih varovali varnostniki Sintala. Kot je še povedal, pričakuje, da bodo inšpektorji z delom nadaljevali prihodnji teden.

Mehanizacija odstranjena na zasebna zemljišča

Varnostniki so skušali zavarovati tudi manjši bager na ulici Pohorskega bataljona, ko pa jim je mestni inšpektor Igor Peter Kos zagrozil s kazenskim pregonom zaradi oviranja uresničevanja izvršbe, so se umaknili. Kos je povedal, da je Gratel večino mehanizacije sicer pospravil na zasebna zemljišča in dodal, da bodo z odstranjevanjem mehanizacije nadaljevali, če se bo ta pojavila na zemljiščih v mestni lasti.

Pravni zastopnik podjetja Rešet Gorazd Teršan je ocenil, da po njegovem ni razloga za nujno ukrepanje inšpektorjev, ker na tem mestu niso ogrožena življenja ljudi. Poudaril je, da njihova ravnanja temeljijo na veljavnih sklenjenih pogodbah in ocenil, da škoda, ki dnevno nastane zaradi izgubljenega dobička, znaša preko 60.000 evrov. Ob tem je napovedal tudi odškodninske tožbe zoper MOL.

Inšpektorji so sicer že včeraj, skladno z izdanim sklepom o dovolitvi izvršbe, ki ga je izdal mestni inšpektorat MOL, skušali odstraniti mehanizacijo podjetja Gratel z ulice Ane Ziherlove v Šiški, vendar pa jim to ni uspelo. Iz MOL so sicer sporočili, da izvajalec del MOL ne obvešča o lokacijah kjer delo vrši, kar naj bi bilo v nasprotju s pogodbami med izvajalcem in MOL.