Moravčani bodo znova volili celoten občinski svet

Upravno sodišče RS je včeraj sklenilo, da morajo v Moravčah razpisati predčasne volitve in ne nadomestnih, kot je predlagala občinska volilna komisija.

Objavljeno
22. februar 2011 12.11
K. V., Domžale
K. V., Domžale
Moravče - Pred nekaj tedni je zaradi blokade dela v občinskem svetu v Moravčah odstopilo sedem od štirinajstih svetnikov, kar pa je pripeljalo do novega zapleta. Zapletlo se je pri načinu izvajanja volitev; spraševali so se ali naj razpišejo nadomestne volitve za sedem svetnikov, ki so odstopili, ali predčasne za vse svetnike.

Za komentar razsodbe smo vprašali Anico Grilj, predsednico volilne občinske komisije, ki sodbe še ni prebrala, je pa seznanjena z odločitvijo sodišča. Za Delo je dejala: »Kakršnakoli je odločitev, se z njo strinjam in jo spoštujem, saj jo moram. Težko pa rečem, ali bo to vplivalo tudi na sam potek volitev oziroma na datum, ki smo ga določili; 10. april.«

Predsednik Kviaza Ivan Vidic zavzetega stališča sodišča ni želel komentirati, saj sodbe še ni prebral, moravški župan Martin Rebolj pa je za Delo izjavil, da je odločitev sodišča pričakovana in da upa, da bo tokrat občinska volilna komisija postopala skladno s priporočili državnih organov, ki so ves čas priporočali razpis predčasnih volitev.