Mura in partnerji skovala dobiček

V tretjem trimesečju so zabeležili skoraj 700.000 evrov čistega dobička.

Objavljeno
02. november 2011 14.21
Posodobljeno
02. november 2011 15.18
T. L./STA
T. L./STA

MURSKA SOBOTA – Družba Mura in partnerji je v letošnjem tretjem četrtletju poslovala uspešno in presega vse z načrtom zastavljene cilje, ocenjuje predsednik poslovodstva družbe Milan Mörec. V tretjem trimesečju so ustvarili 7,7 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje in skoraj 700.000 evrov čistega dobička.

Konec septembra s 1499 sodelavci

Muro in partnerje je sicer konec avgusta od matične družbe Mura, ki je v stečajnem postopku, za izklicno ceno 9,65 milijona evrov kupilo podjetje Aha Moda.

Družba Mura in partnerji, ki je konec septembra zaposlovala 1499 sodelavcev, je na domačem trgu ustvarila 9,3 odstotka celotnih prihodkov z naslova prodaje lastnih blagovnih znamk, šivanja po meri, prodaje proizvodnih zmogljivosti ter drugih storitev.

Z lastnimi blagovnimi znamkami v izvozu manj uspešni

Kar 6,53 milijona evrov prodaje pa so ustvarili na področju tako imenovanih mednarodnih kooperacij. Za priznane tuje kupce izdelujejo konfekcijo visokega cenovnega razreda, opravljajo storitve razvoja, logistike. Proizvodne storitve izvajajo že za okrog 40 poslovnih partnerjev.

S prodajo izdelkov lastnih blagovnih znamk so medtem v izvozu ustvarili le slabega pol milijona evrov prihodkov, je še razvidno iz poročila.

Na prenos lastništva bo treba še počakati

Konec septembra prenos lastništva družbe Mura in partnerji na novega lastnika še ni bil izveden, je poročilo o četrtletnem poslovanju v svojem rednem poročilu na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve objavila družba Mura v stečaju.