Na čelo ZD Trbovlje Tatjana Jevševar

Obljublja nove zdravnike, on–line naročanje, več psihiatrov in nujne medicinske pomoči.

Objavljeno
15. november 2011 12.56
Posodobljeno
15. november 2011 13.20
Polona Malovrh, Trbovlje
Polona Malovrh, Trbovlje

Trbovlje – Sredi decembra bo mandat direktorice trbovljskega Zdravstvenega doma (ZD) nastopila Tatjana Jevševar, doslej njegova prva finančnica.

Po prvem neuspelem razpisu za to funkcijo sta v drugo prispeli dve vlogi; vloga zobozdravnice iz Trzina je bila nepopolna. Jevševarjevo je v ponedeljek za direktorico potrdil tudi občinski svet; dosedanja direktorica Cvetka Fakin ostaja v ZD kot ginekologinja. Svet zavoda bo v kratkem razpisal še delovno mesto strokovnega direktorja.

Tatjana Jevševar pravi, da ima njen program vodenja ZD Trbovlje, ki se že leta ubada s pomanjkanjem zdravnikov in čakalnimi vrstami, lani pa tudi z visokim negativnim rezultatom (200 tisočakov), tri enakovredne poudarke. Največ v dveh letih bo poskušala kadrovsko zapolniti ambulante ZD – v največji meri z domačimi zdravniki in zobozdravniki. To pomeni, da bo morala do polovice mandata najti pediatra, dva splošna zdravnika, enega zdravnika v centru za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti in enega zobozdravnika za mladino.

Obljublja tudi on–line naročanje, s čimer bodo zdravstveni delavci razbremenjeni dela z računalniki. »Iz ZD želim ustvariti kolektiv z dobrimi medsebojnimi odnosi,« pravi Jevševarjeva. Sedem let nadomeščanja nezasedenih mest v ambulantah je namreč te odnose dodobra načelo.

Jevševarjeva si je za cilj zadala okrepiti tudi doslej »podhranjene« dejavnosti, med temi psihiatrično ambulanto, kjer zdravstvena zavarovalnica priznava le 1,5 psihiatra, ter ponovno uvedbo prehospitalne enote nujne medicinske pomoči.

ZD Trbovlje je do septembra posloval pozitivno, kar Jevševarjeva pripisuje varčevalnim ukrepom v preteklosti. Če se bo trend nadaljeval, bo zavod leto končal z minimalnim pozitivnim rezultatom.