Ciril Baškovič ostaja na čelu programskega sveta RTVS

Na današnji seji je glasovalo 28 svetnikov, pri čemer je Baškovič zbral 15 glasov, njegov protikandidat Marjan Dora pa 11.

Objavljeno
12. februar 2018 18.40
Ciril Baškovič politolog in nekdanji sekretar kulturnega ministrstva. Ljubljana, Slovenija 9.februarja 2015.
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Ljubljana – Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je na današnji prvi seji v mandatu 2018-2022 za svojega predsednika izvolil Cirila Baškoviča, ki je bil že doslej na čelu sveta. Glasovalo je 28 svetnikov, pri čemer je Baškovič zbral 15 glasov, njegov protikandidat Marjan Dora pa 11. Dve glasovnici sta bili neveljavni.

Baškovič je v predstavitvi svoje vizije prihodnjega vodenja programskega sveta poudaril, da mora biti svet v odnosu do vodstva RTVS »kritično konstruktiven«. Po njegovih besedah mora svet s takšno primarno držo pomagati vodstvu, »da bo šla hiša čim boljše naprej«.

O poslanstvu predsednika programskega sveta je Baškovič dejal, da mora predsednik služiti svetu, da bo čim bolj učinkovito deloval, ni pa predsednik dolžan »zatajiti svojih subjektivnih stališč« do problematike RTVS.

Prav tako je Baškovič opozoril na potrebo po čimprejšnjem oblikovanju srednjeročne razvojne strategije RTVS, ki jo vodstvo že pripravlja.

V nadaljevanju današnje seje bo programski svet volil tudi namestnika predsednika. Poleg Dore je kandidatka tudi Jelka Stergel, ki je bila že doslej namestnica. Njeno kandidaturo je predlagal Baškovič.